Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

70-årsfest for Israel

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort

70-årsfest for Israel

Danseshow fra Israel, klassisk musikk og festtaler  

Opprettelsen av den moderne staten Israel ga nytt livshåp til det jødiske folk etter den største tragedie i deres historie. Søndag 29. april kl. 17.00 er du invitert til feiring av 70-årsdagen for uavhengigheten i Oslo Konserthus.

NB! Dørene til Oslo Konserthus åpner kl. 15.30. Møt opp senest 16.15 for sikkerhetskontroll. Unngå om mulig å ta med store vesker eller annen bagasje.

Det blir forrykende dans med Halleluya Dance Group bestående av allsidige unge israelske danserne, ledet av koreografen Barry Avidan. Det blir klassisk musikk med fremragende musikere, fiolinisten Madelene Berg, barytonsangeren Mads Wighus og pianisten Stefan Ibsen Zlatanaos. Et høydepunkt blir urpremieren på to komposisjoner av komponisten Dagfinn Koch, skrevet særskilt for 70-årsfesten. Den første til en tekst av Inger Hagerup som ikke har vært tonesatt før, og den andre variasjoner over Israels nasjonalsang.

Når det er fest hører taler med. Du får høre noen representanter for Norge og Israel, men mest av alt blir dette en kunstnerisk og musikalsk festkveld med flere overraskelser.

Du kan glede deg! Husk å ta med familie og venner, slik at de også får oppleve denne festkvelden!

 

Og her har du to ekstra argumenter for å kjøpe billetter:

1) Overskuddet av festen går i sin helhet til barneavdelingen ved Shaare Zedek-sykehuset i Jerusalem. Hjelper du oss å fylle opp konserthuset denne kvelden, kan vi sende over hundretusen kroner til nytte og glede for jødiske og arabiske barn i Israels hovedstad.

2) Blant billettene trekker vi ut en vinner av reisegavekort på 10.000 kroner sponset av Israel-spesialisten Plussreiser.  


Artister:

Halleluya Dance Group ble etablert av den israelske koreografen Barry Avidan i 1988. De unge israelske danserne har et stort repetoar, og på 70-årsfesten viser det beste av det beste i danseshowet «The Spirit of Israel».  


Madelene Berg har studert fiolin ved Barratt Due Musikkinstitutt (Alf Richard Kraggerud and Henning Kraggerud) og ved musikkakademiet i Lausanne (Svetlana Makarova). Hun har vært solist med blant annet Bergen filharmoniske orkester, Trondheim symfoniorkester og Oslo Camerata. Hun har et internasjonalt virkefelt.  


Mads Wighus har studert sang ved Barratt Due Musikkinstitutt og Statens Operahøgskole. Som operasanger har han sunget sentrale roller for hans stemmefag på scener over hele Norge, både i distriktene og på Den Norske Opera og Ballett. Han er også konsertsanger med et bredt repertoar, og arbeider også internasjonalt. Han har mottatt en rekke tunge stipender.  


Stefan Ibsen Zlatanos har studert klaver ved Norges musikkhøgskole (Liv Glaser og Einar Henning Smebye) og Hans Eisler høgskole for musikk i Berlin (Galina Iwansowa). Som akkompagnatør og repetitør arbeider han innenfor et bredt felt, og spiller fast i inn og utland med Alexander Rybak. Han er ansatt som universitetslektor ved Norges musikkhøgskole.