Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

Best of Bernstein

Oslo-Filharmonien

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort

Bernstein: Musikk fra On the
Town, 1600 Pennsylvania Avenue,
Wonderful Town, On the Waterfront,
Candide, West Side Story,
Trouble in Tahiti, Peter Pan
............................
John Wilson, dirigent
Kim Criswell, vokal
Oslo Filharmoniske Kor


Festkonsert for en av 1900-tallets mest allsidige komponister.

Musikalstjernene Scarlett Strallen og Kim Criswell kommer til Oslo når dirigent John Wilson og Oslo Filharmonien hyller Leonard Bernstein med noen av hans mest kjente toner. Det blir en herlig blanding av opera og musikal, jazz og klassisk når en av 1900-tallets største og mest allsidige komponister og dirigenter skal feires med en ellevill festkonsert. Vi tar fram den ene Broadway-suksessen etter den andre og serverer uforglemmelige høydepunkter fra West Side Story, On the Town,Peter Pan og mye, mye mer.

‘Dette skal være vårt svar på vold: vi skal skape musikk mer intenst, vakkert og hengivent enn noen gang tidligere.’ (Leonard Bernstein)

Den amerikanske komponisten, dirigenten, forfatteren, musikkpedagogen, pianisten og tenkeren Leonard Bernstein (1918−1990) var en av 1900-tallets helt sentrale musikkpersonligheter. Med en grenseløs og hemingsløs tilnærming til alle former for musikalske impulser kunne han dirigere Mahler den ene dagen, komponere musikal den neste og lede TV-program om klassisk musikk den tredje. Også som komponist blandet han gjerne sammen elementer fra jazz, opera og musikal i ett og samme verk.

Bernstein er kanskje aller mest kjent for musikken til West Side Story. Musikalen, med handling basert på William Shakespeares Romeo og Julie, ble første gang satt opp på Broadway i 1957 og er en av tidenes største musikalsuksesser. Bernstein utstyrte musikalen med minneverdige numre som Maria, Somewhere, America og I feel pretty, for ikke å snakke om de heftige rytmene og den utrolig komplekse musikken til de intense og slagkraftige dansescenene.

Minneverdig musikk er det også i de populære musikalene On the Town (1944), Peter Pan (1950) og Wonderful Town (1953), som alle var store suksesser på Broadway og har vært satt opp i mange ulike produksjoner siden. Mange av de musikalske numrene har blitt ‘evergreens’ og lever videre også utenom musikalscenen. Like godt gikk det ikke med 1600 Pennsylvania Avenue (1976), som omhandlet livet i ‘Det hvite hus’. Musikalen ble kompromissløst slaktet av kritikerne og er en av de store floppene i Broadways historie etter å ha blitt tatt av plakaten etter bare 7 forestillinger. Musikken er like fullt i ekte Bernstein-stil og vel verdt å lytte til.

I operetten Candide (1956) og operaen Trouble in Tahiti (1952) beveget Bernstein seg akkurat over grensen mellom musikal og opera. Førstnevnte har tekst basert på Voltaires klassiske roman med samme navn. I Trouble in Tahiti har Bernstein også skrevet teksten selv og skapt ett av sine mørkeste verk. Musikken viser noe av Bernsteins bredde i stil og uttrykk og har evnen til å trollbinde lytterne, enten de liker opera eller musikal, jazz eller klassisk.

Dette er en unik sjanse til å oppleve Scarlett Strallen og Kim Criswell i Oslo. Begge har lang erfaring fra Broadway og andre musikalscener verden over og er eksperter i dette repertoaret. Det er også dirigent Wilson som jevnlig dirigerer både symfoniorkestre og storband og som har hatt internasjonal suksess med nettopp musikalrepertoar.

Velkommen til Oslo Filharmoniens Bernstein-hyllest og en skikkelig musikalfest!

(Tekst: Thomas Erma Møller)

Billetter

  • Voksen: 170 - 470 kr
  • Honnør: 170 - 375 kr
  • Student: 170 - 235 kr
  • Barn: 100 kr

Konserten inngår i flg. abonnement: