Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

Mahler - Buene

Oslo Filharmonien

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort

Mahler: Des Knaben Wunderhorn

Eivind Buene: Blue Mountain

Christian Eggen, dirigent
Johannes Weisser, baryton
Christianne Stotijn, mezzosopran
Andrea Bræin Hovig, skuespiller
Mattis Herman Nyquist, skuespiller

Des Knaben Wunderhorn (Guttens magiske horn) er en stor samling tyske folkediktning og -viser. Mahler tonesatte flere dikt fra samlingen på 1880- og 1890-tallet, og noen av disse sangene utgjorde grunnlaget for hans fire første symfonier. De andre sangene samlet Mahler i en sangsyklus med tolv sanger som fikk navnet Des Knaben Wunderhorn.

Eivind Buene (f. 1973) er en av Norges mest allsidige kunstnere, som i tillegg til en omfattende musikalsk produksjon blant annet har skrevet to romaner. Til hørespillet Blue Mountain, som ble urfremført av Danmarks Radios Underholdningsorkester i 2014, skrev Buene både tekst og musikk selv.

Buene valgte å skille musikk og tekst i Blue Mountain, og teksten blir fremført av to skuespillere. Den handler om to mennesker som går på konsert og som opplever at musikken fremkaller minner om deres kjærlighetshistorie. Han mottok Edvard-prisen for verket i 2015. Mahler er en av flere komponister som blir sitert i Blue Mountain, fra sangen Ich bin der Welt abhanden gekommen, en av hans «Ruckert-Lieder».