Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

Skrjabin: Symfoni nr. 1

Oslo Filharmonien

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort


Skrjabin: Symfoni nr. 1


Vasily Petrenko, dirigent
Alisa Kolosova, mezzosopran
Maksim Aksenov, tenor
Oslo Filharmoniske Kor


Sergej Prokofjev ble skildret som en kontrastfylt mann som kunne veksle mellom det bryske og milde. Noe av det samme kan sies om musikken hans, og i Klaverkonsert nr. 3 er veien kort fra det myke og innsmigrende åpningstemaet til brutale og intense rytmer og akkorder. Det tok ikke lenge før konserten ble en publikumsfavoritt.

Aleksandr Skrjabin skrev til sammen fem verk som kan kalles symfonier, og sammen illustrerer de hvor sterkt han utviklet seg som komponist i løpet av 1900-tallets første tiår. Mens han i 1910 skrev det harmonisk nyskapende Promethevs (også kalt hans femte symfoni), kan hans Symfoni nr. 1 fra århundreskiftet gi assosiasjoner til ulike samtidige senromantiske komponister.
Også den første er et ambisiøst og mektig verk med seks satser; siste sats med kor og to solister ble vurdert som for krevende og måtte droppes ved ufremførelsen. Hos oss får du selvsagt høre hele symfonien, og konserten er en del av vårt store Skrjabin-prosjekt der vi spiller inn alle Skrjabin-symfoniene med Vasily Petrenko som dirigent på plateselskapet Lawo.
Den første plateutgivelsen høsten 2015 har fått fantastiske internasjonale kritikker og ble nominert til Spellemannprisen.


42