Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

Svanesjøen

Den Russiske Nasjonalballetten fra Moskva

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort

Svanesjøen - Den Russiske Nasjonalballetten fra Moskva
 

Den Russiske Nasjonalballett fra Moskva presenterer den elskede balletklassikeren ”Svanesøen” i en enestående oppførelse. Arrangør er Highlight Concert.

Pjotr I. Tjajkovskijs nydelige musikk, medrivende dans, en eventyrlig handling samt fantastiske kostymer og scenografi venter tilskuerne og gjør denne oppførelse til en fasinerende opplevelse.

OBS: Musikken er ferdig innspilt på forhånd og blir avspilt over høytaleranlegget. Arrangør er www.highlight-concerts.com

Med musikken til ”Svanesøen” viste Tjajkovskij ikke kun sin russiske sjel. Han begeistret samtidig også et stort publikum utenfor ballettentusiastene. De fire små svaners dans er verdensberømt. Russisk ballett – og fremfor alt Svanesøen – lar følelserne komme til utrykk uten et ord. I iscenesettelsen blir musikk og dans i fellesskap til et språk som alle umiddelbart forstår. ”Hvis jeg i ord kunne utrykke det jeg føler, behøvde jeg ikke danse”, har Margot Fonteyn, Prima Ballerina Assoluta, i få ord utrykt det.

Den Russiske Nationalballet fra Moskva er blandt de beste kompanier man kan oppleve. Ensemblet har stjernesolister fra Moskvas legendariske Bolshoi Ballet, hvilket bidrar til den store suksessen ensemblet har hatt i store deler av verden – intil videre i bl.a. England, Italia, Kina, Sydafrika og Tyskland. Grundleggeren og kunstnerisk leder – Sergei Radsjenkov – var første solodanser ved Bolshoi Balletten i Moskva og i 25 år partner på scenen med den berømte primaballerina Maja Plissetskaja. Den Russiske Nationalballet ser det stadig i dag som sin oppgave at pleie både nye talenter og den russiske ballettradisjonen. Balletten har egne skoler med mer enn 70 dansere og internationalt anerkjente og erfarne ballettundervisere.

Historien om den fortryllede svaneprinsessen som kun ved ekte kjærlighet kan befris fra en onde trolldom, er kjent over hele verden. Prins Sigfried skal gifte seg. Han forelsker seg imidlertid ikke i en av de utvalgte damer, men i den fremmede piken Odette. Sigfried sverger henne evig troskap. Men den nydelige Odette er underlagt en ond trolldom og kan kun vise seg i menneskelig skikkelse få timer om natten. Den onde trollmannen Rotbart øyner en sjanse: For at narre prinsen lar han sin egen datter Odile vise seg på slottet i Odettes skikkelse. Det lykkes og den blendede prinsen bryter sitt troskapsløfte. Da det går opp for ham at han er blitt narret trygler han Odette om tilgivelse…

La deg fortrylle av eventyret ”Svanesøen” og la deg omfavne av en verden av skjønnhet, eleganse og harmoni når Tjajkovskijs musikk lyder på scenen.

https://youtu.be/pPPRH8LG1dM