Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

Svanesjøen

Med St. Petersburg Festival Ballett

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort

St. Petersburg Festival Baletten

OBS: Musikken er ferdig innspilt på forhånd og blir avspilt over høytaleranlegget. Arrangør er Julius Productions AB.


St. Petersburg er vuggen for den berømte russiske balletten skapt av Marius Petipa på 19 hundretallet. Det finns mange kjente teater i S:t Petersburg, som Mariinski og Michajlovskijs, men siden disse veldig sjelden reiser på turné utenfor Russland, får få av verdens ballettelskere muligheten til å se den berømte St. Petersburg balletten.

2009 skaptes St. Petersburg Festival Balletten for å kunne reise på turnéer i Europa og resten av verden. For å dele og representere de beste tradisjonene og ånden som finns i St. Petersburg balletten. Eleganse, stil og fantastisk letthet er det som gjør St. Petersburg balletten spesiell. Det er strikt klassisk eleganse, en frisk vind fra 2000-tallet, en perfekt danseforestilling i kombinasjon med praktfulle drakter og ett flott scenelandskap av den verdskjente scenografen Vyacheslav Okunev (Bolshoi Theatre, Mariinsky Theare, La scala)

I løpet

av de siste fem årene har St. Petersburg Festival Ballet turnert rundt om i Europa. Førsteklasses dansere og solister, henførende scenedesign kombinert med imponerende lysdesign og fantastisk musikk fra Tchaikovsky - det er hva St. Petersburg Festival ballett representerer rundt om i verden.

Kunstneriske ledere Margarita Kamysh (Zhuchina) Vinneren av den internasjonale ballett konkurransen 2008 – Spesiell utmerkelse "The Princess of Russian Ballet" International Konkurranse "Arabesque-2008" 2009 - Prisvinnere av den internasjonale organisasjonen "TURKSOY" 2011 - Diplom og spesiell utmerkelse av pressen "for charm and beauty of the" i den internasjonale konkurransen "Arabesque-2011" Margarita har vært på turnéer i Japan, Tyskland, Sveits, Østerrike, Spania, Finland, Ungarn, USA, Mexico og Island.


Svanesjøen Musikk av Pyotr Tchaikovsky Koreografi av M. Petipa und L. Ivanov Libretto av W. Begitchev and W. Geltzer Scenografi og kostymer av Vyacheslav Okunev Lysdesign av Aivis Tuch Forestillingens lengde: 2 akter (55 min og 50 min), pause ca 20 min

Svanesjøen er en av de mest populære ballettene og tilhører det internasjonale standardrepertoaret av klassisk ballett. Balletten har i århundrer vært en publikmagnet. En magisk kombinasjon av Tchaikovskys musikk og en fengslende historie om tragisk romantikk der koreografi tillater de beste danserne å vise hvordan imponerende ballett kan være. Marius Petipa og Lev Ivano´s koreografi gir så vel solister som hele danseensemblet plass for å glitre. Med scenen opplyst av måneskinn, ladet solo for Prince og Odette og hennes alter ego Odile, samt intriger fra Rothbart. Dette i kombinasjon med fantastisk musikk blir kvelden full av inspirasjon og romantikk. En ballettfest med magi, drama og tragedier, som avsluttes med kjærlighetstriumf.