Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

The Count Basie Orchestra w/ special guest Ingar Kristiansen

Oslo Jazzfestival

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort

The Count Basie Orchestra
Dir: Scotty Barnhart
Gjest: Ingar Kristiansen

“The Kid from Red Bank” er egentlig et kallenavn på Count Basie, men det er også navnet på en låt som ble kjenningsmelodien til NRKs sommerprogram Reiseradioen og som har vært i bruk siden starten i 1963. Selvsagt innspilt av Count Basie Orchestra og med det umiskjennelige soundet der vekslingen mellom fullt storbandtrøkk og kule pianokommentarer er en viktig ingrediens.

Count Basie-bandet er fortsatt en institusjon i jazzen 35 år etter at hovedpersonen gikk bort. Flere av musikerne som ble ansatt av Count Basie er fortsatt med og holder tradisjonen i live, de turnérer verden rundt hvert år og gir ut nye plater. I 2018 ble de kåret til årets jazzband i Down Beat og de ble Grammynominert i 2019.

Av store musikalske øyeblikk i Basie-bandets historie er det vel bare å nevne samarbeidet med Billie Holliday, Ella Fitzgerald, Tony Bennett og Frank Sinatra og arrangementene signert Quincy Jones.

I Konserthuset onsdag 14. august har Oslo Jazzfestival lykkes i å få inn noen Sinatra-klassikere på repertoaret, denne gang med Ingar Kristiansen fra Sinatra Songbook som gjestesolist!