Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

The Hollies

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort

The Hollies feirer 50 år siden første norske listetopper i Oslo Konserthus!

I april 1966 toppet I Can't Let Go både Ti i skuddet og salgslisten i Norge. Det året kom The Hollies til Norge for første gang. "Årets pop-begivenhet i Norge" skrev kulturjournalist Terje Mosnes i sin anmeldelse av konsertene i Folkets Hus.

The Hollies er også i dag kjent som et av popmusikkens beste konsert-band. De vil spille alle de kjente låtene og de beste fra de siste to albumene, begge utgitt etter 2005. Siste 5 år har de solgt 11 000 billetter i Norge - det har vært fulle hus og stor stemning i Grieghallen, Olavshallen og Stavanger Konserthus. I Oslo har konsertene de senere år formelig løftet taket på Sentrum Scene.

The Hollies er et av svært få internasjonalt kjente band fra
60-tallet som har turnert kontinuerlig frem til i dag. Foruten i Storbritannia spiller de stadig verden rundt. Gruppen ble velfortjent inkludert i Rock and Roll Hall of Fame i 2010, introdusert av
Little Steven fra Bruce Springsteens E Street Band. Dokumentarfilmen "Look Through Any Window" ble ferdig i 2011 og viser intervjuer med Graham Nash, Allan Clarke, Tony Hicks og Bobby Elliott. Den er vist flere ganger på NRK TV.

Hele 32 singler har de hatt på hitlistene i hjemlandet. I'm Alive, I Can't Let Go og signaturlåten He Ain't Heavy - He's My Brother gikk alle til 1. plass der, mens den mer rockete Long Cool Woman In A Black Dress ble listetopp i USA. The Air That I Breathe med Tony Hicks' berømte gitarsolo ble en verdensslager i 1974.

Bus Stop, Stop Stop Stop, On A Carousel og Carrie Anne ble alle blinkskudd også i Norge. Jennifer Eccles toppet Ti i Skuddet i 1968 og Sorry Suzanne ble en sommerhit i 1969. Men The Hollies er ikke bare en single-gruppe. De har gitt ut hele 24 studioalbum og
3 live-album. På VGs LP-liste kom både For Certain Because, Evolution og Hollies Sing Dylan høyt.

Overskuddet går til Bayalpata sykehus i Nepal

Velkommen til en uforglemmelig konsertopplevelse med The Hollies!