Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
Arkivert
arrangement
-
Archived
show

CONCERTO GROSSO - VIKINGBAROKK

Oslo Early 2018

ARKIVERT ARRANGEMENT / ARCHIVED SHOW

Kjøp gavekort

Unge vikinger, folkemusikk og barokk møtes i gigantisk nordisk kulturutveksling! 

 

Barokkanerne ledet av Clare Salaman 

Finsk Barokkorkester

Symphonia Angelica 

Drottningholms Baroque Ensemble 

Skuespiller: Jouni Bäckström 

Dramatiker: Minna Vainikainen 

400 elever fra Oslo Kulturskole samt  kulturskoler i Helsingfors, Reykjavik og Stockholm   

Concerto Grosso - Vikingbarokk samler kulturskole- elever fra hele Norden til et enormt ”barokk-ting” hvor barn og unge skal spille sammen med de nordiske landenes fremste profesjonelle barokkutøvere. Temaet er vikingferdene og det skal fremføres folkemusikk fra de forskjellige landene samt kjente slagere fra europeisk 

16- og 1700-talls musikk. Komiker/skuespiller Jouni Bäckstrøm skal være kveldens vert og reiseleder. Vi får høre norsk slå , nsk quadrille, svensk “brudmarsch” og islandsk “Meyjarmissir” i selskap med blant annet Telemann, Rameau, Roman, Lully, Vivaldi og Purcell. 

Prosjektet er initiert av FiBO Collegium, Finsk Barokkorkesters pedagogiske avdeling, som også står for den kunstneriske overblikket og ledelsen av konsertens mange fellesnumre. En gruppe fra Helsingfors reiser Norden rundt i løpet av høsten 2018 og øver med de lokale kulturskoleelevene.   

Fra november til februar reiser Vikingbarokk videre til Helsingfors, Stockholm og Reykjavik. Hvert vertsland stiller med et stort tutti-ensemble med elever lokalt i tillegg til en mindre gruppe som også skal turnere. Turnerende elevensemble fra Oslo blir Kammerorkesteret NOR59 sammen med Barokkanerne og Clare Salaman.   

Stor takk til Nordisk Ministerråd/Kulturkontakt Nord som har bidra med betydelig finansiering til prosjektet. Oslo Early ser frem til å være åpningsarena for Vikingbarokk, søndag 11. november!