Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA

Lille Sal Sessions

Jarle Bernhoft, Frøkedal & Familien, Aeronautics og The Amgala Temple med intimkonserter i Oslo Konserthus høsten 2017

Konserthusets Lille Sal er en praktsal for fremføring og opptak av musikk! Det er det ennå noen som ikke vet. Enda mer å glede seg til!

Denne høsten inviterer radiostemme Kari Slaatsveen og artist/låtskriver og lydtekniker Martin Hagfors noen av sine favorittartister til Konserthusets nye perle.

Slaatsveen/Hagfors kaller serien Lille Sal Sessions og gir artistene like stor takhøyde som det er i salen, til å prøve ut nytt materiale, hente frem musikk de vil gjøre på ny, trekke inn flere musikere, spille seg gjennom hele album. Mulighetene er legio.

Publikumskonsertene tas opp på husets nye analoge, påkostede og oppgraderte miksebord,  et 48 kanals Audient ASP8048 Heritage Edition.

Som Slaatsveen & Hagfors selv sier, vi holder vinduene inn til studio gardinfrie, dette er live sessions i et av Oslos få, virkelig gode lytterom. Her står musikken i sentrum, lyden av betalingsterminaler og plastglass som sprekker, finnes altså ikke her inne i salen.

200 kvadratmeter med luftige seterader som kan flyttes for et fullverdig studierom, høyt til taket, akustisk edeltre, et rom for musikk.


Lille Sal Sessions fortsetter i Konserthuset til høsten

Etter en høyst fornøyelig vårsesong, med blant andre Band of Gold, Susanna og Knut Reiersrud, fortsetter Lille Sal Sessions med ufortrøden styrke denne høsten. Lille Sal Sessions er en serie intimkonserter kuratert av radarparet Kari Slaatsveen og Martin Hagfors, der deres norske favorittartister får anledningen til å prøve ut nytt materiale, hente frem musikk de vil gjøre på ny, trekke inn flere musikere eller spille seg gjennom hele album foran et begrenset publikum. 

Med vekt på god lyd og salens unike utforming blir konsertene dessuten tatt opp direkte i Konserthusets eget lydstudio. Som publikummer blir man vitne til musikkhistorie mens den lages.

Høsten 2017 er det duket for fire sessions, som spenner seg fra det godt etablerte til noe helt nytt. Bernhoft & The Fashion Bruises, Frøkedal & Familien, Aeronautics og The Amgala Temple vil by på særegne opplevelser som sprer seg langt utover sjangerbegrepene. Publikum loses trygt gjennom kveldene av konferansier Kari Slaatsveen og lydtekniker Martin Hagfors.

– Lille Sal Sessions er drevet av destillert kjærlighet til musikken – de øyeblikkene når man lukker øynene og kjener ilingen nedover ryggen. Rommet er et helt enestående sted å høre sine favorittartister på under en armlengdes avstand, sier radiostemme Kari Slaatsveen.


Litt om konsertene:

Lørdag 23. september : The Amgala Temple (Lars Horntveth/Amund Maarud /Gard Nilssen) 
Hva får du når du putter Gard Nilssen, Lars Horntveth og Amund Maarud på samme scene med en haug av elektronikk og instrumenter? Det vet de ikke selv engang, og nettopp det er litt av poenget med denne trioen. Deres felles nysgjerrighet og referanserike bakgrunn leder de inn i lange musikalske ekskursjoner som gjør konsertene til en uforutsigbar energieksplosjon. Amund, Lars og Gard er kjent fra egne band som Jaga Jazzist, The National Bank, The Grand, Morudes, Bushman's Revenge og Acoustic Unity. I tillegg til dette har de samarbeidet på plate og turné med blant andre Motorpsycho, Bernhoft, Susanne Sundfør, Stein Torleif Bjella, a-ha, Sivert Høyem, Marit Larsen, Trondheim Jazzorkester, Kimbra, Pat Metheny og Todd Terje.

Onsdag 27. september: The Aeronautics 
Møt The Aeronautics – en hiphop-legende, en soulsanger og en dancehall/hiphop-produsent, som det siste året har befunnet seg sammenhengende listet på NRK P13 med sine tre første singler. Prosjektet har en tydelig tøtsj av de tre involverte: Numa Edemas fløyelsstemme og Son of Lights poengterte rapping over Soulbase sin upolerte soul/hiphop-sound. Resultatet er en meget original trio med både moderne og nostalgiske undertoner. Debutalbumet, Emergency Exits, er ventet like rundt hjørnet.

Tirsdag 10. oktober: Bernhoft & The Fashion Bruises
En av Norges mest populære stemmer er snart tilbake med nytt materiale, og Lille Sal Sessions vil være en eksklusiv sjanse til å høre et nytt kapittel i Grammy-nominerte Jarle Bernhofts karriere. På nært hold. Med sin sjelfulle og ektefølte variant av R&B har den fantastiske live artisten Bernhoft smeltet hjerter fra Nittedal via Los Angeles til Tokyo. Med bandet The Fashion Bruises i ryggen vil han nå fremføre utelukkende nytt materiale i form av sitt splitter nye album, ventet medio 2018. Milepælene i Bernhofts karriere har siden sologjennombruddet med Solidarity Breaks i 2011 kommet på løpende bånd og Lille Sal Sessions vil definitivt bli et anerledes møte med soulsangeren. Konserten vil bli filmet i sin helhet.

Tirsdag 7. november: Frøkedal & Familien
Anne Lise Frøkedal er en av norsk musikks sterkeste stemmer, med lang fartstid i band som I Was A King og Harry's Gym. Som soloartist har hun hentet frem sin fascinasjon for både norske og amerikanske folketoner, og blandet frem et herlig brygg av moderne popmusikk. "…think Fleetwood Mac getting on pretty well with Joni Mitchell" var BBCs beskrivelse av den stadig mer internasjonalt anerkjente artisten fra Etne i Hardanger, og i spann med sin musikalske familie, bestående av Olav Christer Rossebøe (fele, mandola), Erlend Ringseth (keyboards), Thea Glenton Raknes (vokal, perkusjon) og Ingeleiv Berstad (fele, vokal), er det klart for musikalsk høytidsstund i Lille Sal.

Vi gleder oss, velkommen!

Arrangementer

Ingen arrangementer!