Hold nede ctrl tasten og trykk + / - Hold nede cmd tasten og trykk + / -
AA

Ida Jenshus med Oslo Strings

Special guest JD Souther - Support: Unnveig Aas

Kjøp gavekort
Priser (eks. bill. avgift)350,-

Ida Jenshus med Oslo Strings og JD Souther

Support: Unnveig Aas

Under fjorårets duoturné gjorde Ida Jenshus opptak av alle konsertene. Resultatet er albumet «Live». 

De to siste ukene har Ida Jenshus gradvis sluppet låter fra albumet «Live» som ble tilgjengelig i digitale tjenester fredag 19. mai. Vinylen kommer i juni, og inkluderer bonussporet «Sylvia (feat. TrondheimSolistene)».

Samtidig kan fansen glede seg til konsertene i Norge i november. Billettene ble lagt ut for salg torsdag 18. mai klokken 09:00.

Ida Jenshus dukket for alvor opp i den norske musikkvirkeligheten for ti år siden. Allerede fra starten var det tydelig at Ida hadde et usedvanlig godt grep om americana-musikken hun tok mål av seg til å være en del av – da knapt fylt tjue år.

Jenshus valgte å introdusere seg ved å fremføre en av sjangerens sofistikerte nøkkel-sanger, «Boulder To Birmingham» av Emmylou Harris. Valget var oppsiktsvekkende i et norsk TV-show. Låten skrev Harris kort tid etter at hennes musikalske mentor, Gram Parsons, døde i 1974.

I løpet av de neste fem årene lagde Ida Jenshus tre album, «Color Of The Sun» (2008), «No Guarantees» (2010) og «Someone To Love» (2012). De satte standarden på den norske americana-scenen, og ble behørig premiert med tre Spellemannpriser.

Men Ida Jenshus er ikke en artist som hviler, selv ikke på en ekstra stor haug med laurbær. I 2014 overrasket hun alle med å stake ut en vesentlig annen, og mer utforskende, musikalsk kurs med EPen «Let It Go».

En reise til americana-musikkens ytterpunkter ble utvidet og tydeliggjort på det foreløpig siste albumet, «Staring Over Again» (2015), der sangene strakk seg opp mot seks, sju, åtte og ni minutter.

I disse fem årene etter at den første album-trilogien ble bragt i havn, har Ida vært en musikalsk «commuter» mellom USA og Norge. Hun har tilbragt vesentlig tid i Los Angeles og Nashville, men mest i Music City. Der hun har samarbeidet med John David Souther, kjent i rockhistorien som JD Souther, en sanger/låtskriver med tette bånd til noen av USAs mest fremgangsrike artister – Eagles og Linda Ronstadt.

I fjor høst gjennomførte Ida en turné i Norge, som var annerledes enn det meste av hennes tidligere turnering. På scenen befant seg bare Ida og trommeslageren Pål Hausken (bl.a. In the Country). Ti konserter i såkalt «livingroom»-format ble gjennomført  på blant annet Kampen Bistro i Oslo og Moskus i Trondheim. Det ble ti intime møter mellom duoen og Idas mest trofaste publikum.

Ida forteller at konsertene i en viss forstand var en form for risikosport, med enkelte nye sanger skrevet ferdig klokka to om natta, før konsertene.

— Det var en egen feeling å få umiddelbar respons på noe du har laget. Jeg skrev også sanger på skype med JD, det var definitivt også en ny opplevelse.

Konsertene ble tatt opp, og fredag 19. mai slippes utvalgte sanger fra turnéen som Idas første konsertplate, presist titulert «Live». Platen er produsert av Ida Jenshus selv, co-produsert av JD Souther, og innspilt og mikset av lydmann Håvard Soknes.

Se video her!

Andre populære arrangementer